En liten prinsessa av F.H Burnett


Titel: En liten prinsessa
Författare: Frances Hodgson Burnett
Genre: Förr i tiden
Handling: Sara Crewe är 7 år och dotter till en ruskigt rik man som bor i Indien. Hon får allt som hon vill ha, men hon är ändå inte bortskämd. Sara är snäll mot alla - hon blir till och med vän med en tjänsteflicka! Men mest av alla tycker hon om sin pappa.
En dag hör pappan talas om en skola för unga damer i London. Han beslutar av ren välvilja att skicka henne dit, för han vill hennes bästa. Sara går med på detta, men är ledsen för att behöva skiljas från sin far.
Innan pappan åker får Sara en massa nya kläder och prylar, en ny svindyr docka som ska bli hennes bästa vän, och ofantliga mängder kläder till denna docka.
Åren går och Sara skäms bort på skolan. Men en dag förändras verkligen allting!
En liten prinsessa är klart en av de bästa böckerna jag har läst! Den utspelar sig i England på 1800-talet, och den är verkligen trovärdig!
Varenda karaktär får en speciell plats, handlingen flyter på bra, och språket och stilen den är skriven i är underbar för en som läser mycket!
Jag skulle tro att den här passar bäst för dig som är ungefär... äsch, den passar nog för de flesta åldrar! Om du är lite yngre och tycker att den verkar svår så finns den en lättläst version. Om du är tjej eller kille - det kvittar!
Betyg: En liten prinsessa får en solklar 5:a av 5 möjliga :D Får man ge en 6:a?

//Johanna

Trackback