Betvingade av Simona Ahrnstedt

 Genre: Kärlek, förr i tiden
 Antal sidor: 357 (pocket)
 Utgiven: 2012
 Förlag: Ponto pocket (tack för recex!)
 

 Alltihop är ett missförstånd, de var inte menade att stöta på varandra. Hon,  Illiana Henriksdotter, ung och mild och full av blomstrande kunskap. Han,  Markus Järv, ökänd krigare som inte drar sig för att döda. Deras vägar korsas  mot deras vilja och ett missförstånd kommer binder dem samman som man  och kvinna i ett ofrivilligt äktenskap för resten av livet. Vad de aldrig kunnat  gissa är att hatet kommer utvecklas till en djup passion.
 
 I början hade jag svårt att förstå den där "passionen". Markus är verkligen ett  svin. På den punkten har författaren lyckats beskriva honom så bra så att jag  riktigt hatar honom, men det gör det också lite svårt att se det som Illiana  efter ett tag ser i honom. Men, när jag väl har köpt hans snyfthistoria så börjar jag tänka att det här är ganska bra.
 
Kvinnosynen är helt... nej, om jag ska börja diskutera feminism så kommer jag aldrig kunna sätta punkt på den här recensionen. Kort sagt så väljer jag trots allt att svälja den delen eftersom boken ska spegla hur verkligheten såg ut på 1300-talet, och hur den förresten fortfarande ser ut i många delar av världen.
 
Handlingen kanske inte är extremt fantastisk (även om den faktiskt blev riktigt spännande bok slutet), men språket gör helt klart boken läsvärd! Det är som att man sjunker ned i boken och stannar där för ett tag. Målande beskrivningar och klockrena iaktagelser, tummen upp!

 
Betyg: 4/5
 
//Johanna

Tjugotredje april

Alla våra läsare från Göteborg känner nog till att Stadsbiblioteket har varit under ombyggnad en lång tid. Nu börjar det dock ta form och invigningen närmar sig med stormsteg. På bibliotekets facebooksida och hemsida  kan man varje dag läsa en inspirerande intervju och följa nedräkningen.
Så här såg det ut när jag under gårdagen tog en promenad längs Avenyn:
 
 
 
Min ständigt växande bokhög får mig att tyvärr att ideligen sluta löften om att inte besöka biblioteket med så jämna mellanrum. Jag tycker helt enkelt väldigt mycket om bibliotek men hinner knappt med alla böcker jag är sugen på... Nu var det av förklarliga skäl som sagt väldigt länge jag var på Stadsbiblioteket, och jag ser verkligen fram emot invigningen! Efter lite skisser som jag har sett ut verkar det bli ljust, luftigt och modernt, helt enkelt ett schyst ställe man vill hänga på. Plus att det kommer finnas ett café med afternoon tea och allt är ekologiskt och så vidare. <2345 Åh, det kommer bli så bra!
Ungdomsavdelningen, som lyckligt nog verkar vara ganska prioriterat, heter Dynamo och jag är övertygad om att det också kommer bli underbart. Förresten så tänkte jag sprida info till alla ungdomar som har en idé och vill vara med och inviga Dynamo. Men det är snabba ryck som gäller, ikväll är sista chansen att anmäla sig.
 
 
Vad är era förväntningar på Stadsbiblioteket? Lämna gärna en liten kommentar! =)
//Johanna
 

Gem som bokmärke

Har aldrig tänkt på detta, men självklart går det utmärkt att använda gem som bokmärke. Man kan böja till det till ett jättesött hjärta. Jag testade detta och la även på lite rött nagellack:
 
 
 
 
 
//Johanna

Söndagsfrågan: Vilket omslag föredrar du?

 
Vilka Divergent-omslag tycker du bäst om?
Kommentera!
 

The fault in our stars - trailern!