Adzerk - den vita hingsten av Lin Hallberg

http://cdon.se/media-dynamic/images/product/00/04/18/94/97/3/hallberg-lin-adzerk-den-vita-hingsten.jpg
Titel: Adzerk - den vita hingsten
Författare: Lin Hallberg
Genre: Hästbok
Handling: Emma älskar hästar. När hennes föräldrar bråkar, börjar prata om skilsmässa och bästisen Katrin bara vill vara med Tova är det hästarna hon går till. Eller, egentligen bara en häst, Ajax.
När hennes mamma och pappa bestämmer sig för att hela familjen ska åka på en flera månader lång resa till Mongoliet är det som om livet rasar för Emma. Hon är säker på att när hon kommer tillbaka kommer Katrin helt ha glömt bort henne.
Emma vantrivs i Mongoliet. Men plötsligt vänder allt när hon träffar nomadflickan Baska, vars familj äger en hästflock, och får följa med hem till henne under några sommarveckor. I början har hon rätt tråkigt hemma hos Baska, men sedan möter hon Adzerk, den stolta, vita hingsten. Emma blir genast förälskad i honom.
Men Adzerk är stämplad som "omöjlig". Snart ska han tämjas, kastreras och tämjas till turridningshäst...


(Den här recensionen är efter vad jag tycker, som gillar hästar. Gillar man inte hästar tycker man troligtvis inte om boken.)
Jag tycker att Lin Hallberg är en väldigt bra författare, både när det gäller hästar men även "vanliga" problem. Någon kanske har läst Kompisböckerna? ...I alla fall.
Känslor och miljöer beskrivs väldigt bra, och man lever sig verkligen in i boken.
Ett extra plus är att det finns glimtar av romantik då och då.
Jag tycker inte att det finns något speciellt dåligt i den här boken, men jag saknar det där "lilla extra" som skulle få mig att verkligen falla för boken. Är även lite besviken på slutet.
Betyg: Adzerk - den vita hingsten får 4 :D av 5 möjliga.

/Mimmie

Trackback