Molly Moon av Georgia ByngTitel:
Molly Moons fantastiska bok om Hypnos (Det är en serie, och man brukar bara kalla den Molly Moon.)
Författare: Georgia Byng
Genre: Hypnos är ju övernaturligt, och den är inte särskilt verklighetstrogen, även om den skulle kunna vara sann. Men nej, det blir nog Övriga genrer.
Handling: Molly Moon är en övergiven, ful flicka som bor på ett slitet gammalt barnhem. Personalen är mycket sträng och vresig, och Molly skulle nog aldrig stått ut om det inte hade varit för hennes bästa vän Rocky.
En dag börjar hon och Rocky att bråka, och Molly springer iväg till biblioteket för att söka tröst. Då får hon syn på en bok om hypnos. Nu kan hon göra vad hon vill! Vad hon inte vet är att en mästerskurk också vill ha tag i den sällsynta boken...

Molly Moons fantastiska bok om Hypnos skulle jag beskriva som en väldigt "lätt" bok. Texten är enkel och bra, och handlingen flyter på i precis lagom tempo. Det är inte mycket man behöver hålla reda på som läsare, i den här boken känner man verkligen att man bara låter sig svepas med. Underbart med såna här böcker, ibland!
Det är inga illustrationer, men man får ändå en väldigt klar bild av hur Molly ser ut.
Den är inte förutsägbar, och vissa lösningar är väldigt genialiska, men tyvärr känns det ibland lite väl lätt. Allting ordnar sig för enkelt.

Boken passar killar och tjejer i de flesta åldrarna!

Betyg:
En stark 4:a av 5 möjliga :D

//Johanna


Trackback