Nyckelbarnen av Sara KadeforsTitel: Nyckelbarnen
Författare: Sara Kadefors
Genre: Tror att det bli övriga genrer.
Handling: En dag stänger plötsligt fritidsklubben på 11-åriga Siris skola. De skyller på att det kostar för mycket.
Siris föräldrar ger sin dotter en nyckel att ha i en nyckelknippa om halsen. Den ska hon använda nu när hon blir tvungen att gå hem tidigt. Men dagarna blir långa, och föräldrarna slutar sent varje dag. Extra jobbigt blir det, eftersom Siri inte har några kompisar att vara med på eftermiddagarna. Hon är inte precis utanför, men det har liksom aldrig varit så att hon har lekt med någon efter skolan.
En dag får hon plötsligt två nya vänner. Den stökigaste killen i klassen, som heter Leo, och en populär, fast lite annorlunda tjej som heter Linn.
Det allra största problemet, som dyker upp rätt så snabbt, är deras lärare Maggan. Hon är sträng och framför allt orättvis - hon skyller allt på Leo, medan hennes lilla gullegris Nizar aldrig får skäll, trots att han också kan bråka ibland.
Tillsammans bestämmer sig Siri, Leo och Linn fö att hämnas på Maggan. Det hjälper inte att prata med rektorn. Till en början är busen rätt "snälla", men snart blir de allt vildare och tillåter sig att göra saker de verkligen inte borde!

Nyckelbarnen är en fantastiskt bra bok. Jag älskar verkligen Sara Kadefors! Många av er har säkert läst hennes otroligt kända bok Sandor slasch Ida, och den här tycker jag är minst lika bra, trots att den här kanske riktar sig till något yngre läsare. Välskriver rakt igenom, och trots att handligen inte känns jättespeciell till en början, så väger resten upp det. Alltihop är ju vardag på sätt och vis, de är nästan bara i skolan eller hemma. Sara Kadefors skriver väldigt spännande, det är nästan omöjligt att lägga den ifrån sig...

Betyg: Nyckelbarnen får en klar 5:a :D av 5 möjliga!

//Johanna

Trackback