Saffys ängel av Hilary McKay

http://www.biblioteket.stockholm.se/Sve/Teman/Bilder/Saffys%20%C3%A4ngel.gif
Titel: Saffys ängel
Författare:
Hilary McKay
Genre: Jag vet inte riktigt... sätter den på övriga genrer.
Handling:
I familjen Casson finns det fyra barn, som alla är lika färgstarka som på färgkartan de har fått sina namn ifrån:
Cadmium (Caddy), storasyster, som är så himlastormande kär i sin körlärare att hon är mer upptagen av att imponera på honom än av att hålla bilen på rätt sida av vägen.
Indigo, lillebror, som är ensam kille i tjejligan och försöker bli modigare genom att utsätta sig för livsfarliga situationer. Han är även den enda i familjen (inklusive föräldrarna) som har någon aning om hur man lagar mat.
Rose är yngst och en blivande konstnär. Vid sex års ålder är hon fullt upptagen av att måla tavlor av det hon hittar i kylskåpet.
Men vid åtta års ålder upptäcker Saffron (Saffy), mellansystern, att hennes namn inte finns med på färgkartan som de andra syskonen! Det visar sig att hon är adopterad. Visserligen kusin till de andra syskonen, men... efter det känner hon att hon inte riktigt hör hemma bland dem. När hon får reda på att hon har ärvt en stenängel som ingen tror existerar börjar hon söka efter sitt ursprung och efter stenängeln som hon minns i sina drömmar.

Detta är en underbar bok - den har verkligen ALLT!
Handlingen är annorlunda, bra uppbygd och flyter på i ett lagom tempo. Jag älskar de starka karaktärerna som alla får sin plats i handlingen. Boken fick mig stundvis att skratta högt, stundvis att nästan börja gråta.
Jag kan inte se någonting som är negativt med den här boken - kanske att den tar slut alldeles för fort. Men det finns ju fler böcker, Indigos stjärna, Rose och Ensam Rose
Betyg: Saffys ängel rekommenderar jag STARKT! Betyget blir en självklar femma av fem möjliga. :D


Trackback