Molly Moon, Micky Minus och tankemaskinen

http://tifo2.btj.se/data/5615335437910870
Titel: Molly Moon, Micky Minus och tankemaskinen
Författare: Georgia Byng
Genre: Det är väldigt blandat men den utspelar sig mest i framtiden, så det blir framtiden.
Handling:
(OBS! Innan ni läser denna recensionen, läs först Johannas recension av den första Molly Moon-boken, så att ni får ett intryck av handlingen i helhet.)
Det här är alltså den fjärde boken om Molly Moon och hennes övernaturliga krafter. Nu kan Molly inte längre bara hypnotisera, utan också stanna tiden och resa i tiden med hjälp av sina kristaller hon har runt halsen.
Molly bor med sina nyupptäckta föräldrar, Lucy Logan och Primo Cell, sin bästa vän Rocky, sin mops Petula plus några andra nyupptäckta vänner. De har det bra och Molly är lycklig. Hennes föräldrar vill att hon ska åka tillbaka i tiden och lite reda på Mollys försvunna tvillingbror, och efter många om och men gör hon det.
Det blir en krånglig resa, och tillslut hamnar Molly femhundra år framåt i tiden. Där förstår hon att situationen är värre än hon hade väntat sig.
Ska hon kunna använda sin nya talang, att läsa tankar, till att överlista den onda prinsessan Fang och hennes planer på att ta över världen?

Precis som med resten av böckerna i serien är den här boken charmerande, väl genomtänkt och skriven, ibland sorglig och ibland rolig. Framtiden känns verklighetstrogen (det är till exempel roligt när Micky kommer till nutid och säger "Coolt! Bilarna ser ut precis som i historieböckerna!").
Jag gillar att Petula, Mollys mops, har en mer framträdande roll i den här boken jämfört med de andra.
Historien är ganska komplicerad, och det märks att författaren verkligen har tänkt. Det blir dock aldrig jobbigt att läsa, för allt beskrivs på ett tydligt sätt.
Jag är verkligen helt såld på de här böckerna - att de är lättlästa utan att kännas barnsliga, att historien är så uttänkt, att Molly får nya talanger i varje bok, att de är roliga och ibland väldigt spännande.
Betyg: Jag tror att det är ganska uppenbart. En solklar femma!

/Mimmie

Trackback