"Slutet" av Lemony Snicket.

Hejsan! Mimmie här. Idag tänkte jag recenscera den sista och avslutande boken i serien "syskonen Baudelaires olycksaliga liv".

Titel:
Slutet
Författare: Lemony Snicket
Genre: Åh.. jag är dålig på det. Men.. typ.. inte äventyr. Eh.. den är ju inte verklighetstrogen men.. D: Okej. Övriga genrer sätter jag den på xd
Handling: Den här bokserien handlar om tre syskon som heter Violet, Klaus och Sunny. Deras föräldrar har dött i en brand, och i varje bok förföljs de av en ond karaktär som vill åt deras förmögenhet.
Genom böckerna får man reda på mer och mer ledtrådar om hur deras föräldrar har dött och vad den hemliga organisationen FBK egentligen är, och i "Slutet" så får man äntligen reda på sanningen.
Det speciella med Baudelaire-serien är att de har otur i exakt allting. I de första böckerna får de olika vårdnadshavare, men ingen som de har kunnat stanna hos. I de senare böckerna är de på flykt, anklagade för mord och mordbrand.
Men författaren skriver på ett så roligt sätt så jag skrattar mig igenom det mesta av boken!
Ja, han skriver verkligen speciellt. För att ge ett exempel(från baksidan av boken):
"Sannolikt tittar du på baksidan av den här boken, med andra ord på slutet på SLUTET. Slutet på SLUTET är det bästa stället att börja på SLUTET, för om du läser SLUTET från
början på SLUTET till slutet på SLUTET kommer du att nå slutet på ditt rep."
Sådana saker stöter man på genom hela boken, och det är jätteroligt!
Dessutom får man när man läser en mystisk känsla av att författaren själv är inblandad i historien, bla. därför att man stöter på både Kit Snicket och Jaques Snicket i några av böckerna.
Betyg:
En rolig och speciell bok, men många fina illustrationer och roliga texter. Men ibland blir det lite för mycket om man säger så.
Så "Slutet" får 4 :D av 5 möjliga ^^

/Mimmie

Update:
Lemony Snicket har en hemsida, besök honom där: www.lemonysnicket.com

Trackback