Myrddin av Claes Reimerthi

Titel: Myrddin
Författare: Claes Reimerthi
Genre: Deckare, fantasy, historia, realism, skräck, andra världskriget. En härlig blandning av det mesta! Den passar nog bäst på "övriga genrer".
Antal sidor: 598
Originalspråk: Svenska
-
Året är 1940 och London hotas att invarderas av tyskarna. Arthur, en pojke på ungefär 12 år evakueras till sin morbror Danny som bor i den lilla byn Ravenscar. Danny bor och jobbar på en internatskola som för tillfället är sommarstängd; där får även Arthur bo.
Till synes är Ravenscar en ganska lugn by, men snart börjar det hända saker. Folk mördas brutalt och försvinner. Dessutom finns det ett hemlighetsfulld torn i närheten - Cair Myrddin - som alla har en viss respekt för.
Arthur och hans nyfunne vän Ben blir naturligvis väldigt nyfikna på tornet och börjar undersöka det, och utan det egentligen är meningen dras de in i en rad märkliga saker. Boken cirkulerar mycket kring den gamla historien och kung Arthur och hans trollkarl Merlin. Det finns myter om att kung Arthur ska ligga begraven i Ravenscar. Vid Cair Myrddin får Arthur och Ben ett livsfarligt uppdrag: De måste rädda hela England från undergång...
-
-
 
 
 
Myrddin är en mindre tegelsten och är av den sorten som man egentligen måste läsa väldigt regelbundet och förhållandevis snabbt för att den ska vara intressant. Inledningen är väldigt bra och när man väl är inne i boken och läser i ett snabbt tempo är den riktigt bra och otroligt spännande! De mixade genrerna är ett roligt sätt att utvidga boken till alla hörn - väldigt bra!
Arthur får höra många historier från kung Arthurs tid och i dessa finns det många namn och de sträcker sig över många generationer och ätter vilket är lite krångligt att hålla reda på, men på det stora hela förstår man dem bra.
Slutet är otroligt välskrivet med mycket dramatik och cliffhangers.
Den här boken rekommenderas till alla som gillar spänning!
-
Betyg: 5/5
-
//Johanna
-
-
Fotnot: Besök http://myrddin.nu/ för att veta mer om boken och läsa de 15 (!) första kapitlen!

Trackback