Analys av ett mord av Jed Rubensfield

 
Originaltitel:  The interpretetation of Murder
Författare: Jed Rubensfield
Genre: Deckare
Antal sidor: 359 
Förlag: Damm Förlag
Handling:

Psykoanalytikern Sigmund Freud andländer till New York en morgon 1909. Samtidigt hittas en rik och vacker societetskvinna bunden och strypt i sin lyxiga takvåning. Följande kväll attackeras ännu en ung flicka, Nora Acton, men hon överlever. Hon är dock till ytterst lite hjälp i jakten på mördaren eftersom hon har tappat både minnet och rösten. Sigmund Freud anlitar sin amerikanska lärjunge Stratham Younger till att hjälpa Nora att få tillbaka minnet. Men kan Freuds utstickande teorier verkligen hjälpa till i en mordutredning?
 -
Handlingen i den här boken är delvis baserad på fakta, nästan alla karaktärer har funnits på riktigt och morden har skett i verkligheten.
 -
Åh, vilken spännande bok! Jag satt som klistrad. Jed Rubensfield bygger upp mysteriet på ett sätt som gör det omöjligt att sluta läsa, och med cliffhangers i slutet på nästan alla kapitel är den en av de mest spännande böcker jag har läst.
Det är ju dock en vuxenbok, och om jag hade vetat det innan skulle jag nog väntat ett eller några år med att läsa boken. Du måste nog vara minst 14+ och ha läsvana. Att den dessutom utspelar sig på början av 1900-talet med alla dess formella konversationer gör det ganska svårt att läsa, men det är värt det!
En annan sak är att det är svårt att hålla reda på alla karaktärer. Ett tips är att skriva ned varje ny person som nämns, så att man skulle kunna komma ihåg dem om de förekommer igen.
 
Betyg: 4/5 och en stark rekommendation!Gör oss glada, kommentera!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback