Söndagsfrågan: Väjer du för tjocka böcker?

 
Väjer du för tjocka böcker?

Ju mer desto bättra eller långrandigt med en lång historia - hur resonerar du?
Berätta i en kommentar!
 


Amanda (Pandan)

Det beror ärligt talat på boken tror jag. Första intrycket gör mycket för huruvida man blir taggad eller bara lägger ifrån sig den! ;)

2013-10-13 / 21:19:00
BLOGG: http://bokpandan.blogspot.com
Sara Pepparkaka

Jo, just nu gör jag det. Har för mycket att göra, tycker jag, och vill därför inte ta mig an en tegelsten jag har i hyllan. Men inte annars!

2013-10-14 / 08:04:02
BLOGG: http://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/
Carro

Jag tror att jag försöker undvika, speciellt när det kommer till nya författare för mig. Då är det en för stor chansning, eftersom jag alltid vill läsa ut en bok jag påbörjat ;) Men är det en favoritförfattare ser jag bara en tjock bok som en bonus! ;)

2013-10-14 / 09:06:55
BLOGG: http://romeoandjuliet.blogg.se
Freja

Bokens längd spelar ingen större roll – det är innehållet som är viktigt. En bra bok får gärna vara lång, en lång bok ska helst vara bra. Jag ser det gärna som "densitet", typ innehåll per mängd text. Vissa författare skriver väldigt kompakt och då kan den kortaste bok kännas väldigt lång och innehållsrik. På samma sätt kan en vissa tjocka böcker ta slut på ett ögonblick och ytterligare andra babbla på en bra stund utan att få sagt något. Om en lång bok har hög densitet (både gällande kvalitet och innehåll) är det förmodligen en bra bok men som man behöver ta sig tid till för att orka igenom.

2013-10-15 / 11:07:28
BLOGG: http://dixdye.blogg.se

Gör oss glada, kommentera!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback