Hur är det egentligen att skriva tillsammans?

 





Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo har tillsammans skrivit boken "Vi måste sluta ses på det här sättet". Här är en sammanfattning av vad de sa på intervjun på bokmässan.
 
Vem kom på idén? Johanna kom på idén, delvis för att det är ganska ensamt att jobba som författare och skriva själv, och delvis för att det är lite trendigt med författarduor. Hon ville skriva tillsammans med någon som skrev ganska likt henne själv, och då passade Lisa Bjärbo bäst.
 
Vid frågan om de kommer bra överens, svarar Lisa att de kommer mycket bra överens, och är nästan aldrig osams. Det enda "grälet" de har haft är om uttrycket "åh!", huruvida det ska stavas med eller utan H, säger de och skrattar lite.
 
Själva skrivandet säger de gick bra. Det föll sig naturligt att Johanna skrev Jens kapitel och Lisa skrev Hannas kapitel. Skrivarprocessen såg ut så att de hade planeringsmöten då och då, där de bestämde vad som skulle hända i bokens olika kapitel, och sedan gick de hem och skrev. De mejlade allt de skrev till varandra och svarade med respons.
 
När de får frågan "krävs det speciell 'ungdomsslang' för att tilltala ungdomar", svara Lisa bestämt att hon inte tror att det är så, men att det är så de skriver. Johanna säger att det är ett beslut man måste ta, om man ska skriva på ett tidstypiskt sätt. Lisa säger att hon gillar när det finns en tidsstämpel på böcker.
 
Vid frågan om de har något annat projekt på gång, svarar de nej. Men de kan defenitivt överväga att skriva igen, och de tillägger lite skämtsamt att de funderar på att göra en bilderbok om Rut, bokens charmiga tvååring.
 
/Mimmie



Gör oss glada, kommentera!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback