Synvilla av Karina Berg Johansson
Titel: Synvilla
Författare: Karina Berg Johansson
Genre: Ungdomsbok, utanförskap.
Antal sidor: 239
Samuel hatar att leva. Han förstår sig verkligen inte på sina klasskompisar, och skulle helst slippa följa med på den fåniga klassresan till Gotland, men ingen får misstänka något.
Samuel lever i konstant ensamhet. Han trivs rätt bra för sig själv, skyddad av sin långa svarta rock och rufsiga hår. Vad de andra inte vet är att i fickan ligger en kniv och väntar på det rätta tillfället. Det här ska bli det sista han gör.
Det som har fått Samuel att stå ut så här långt är Emelie. Hon är klassens populäraste tjej som alla gillar. Men de andra förstår inte vem hon egentligen är. De suger åt sig hennes uppmärksamhet och får sedan inget tillbaka.
Men Samuel vet hur hon är egentligen, och han älskar henne. Men hela tiden finns Lukas däremellan, Emelies pojkvän. Och vem kan undgå att tycka om honom?
Samuel vill bara en sak innan han ska dö - att Emelie ska vara lycklig. Och innan han dör vill han att hon ska veta om att han älskar henne.
Med på resan finns också Emelies mamma Ika. Hennes förhoppning med den här resan är att hon ska komma närmare sin dotter, och att Emelie ska inse att Ika betyder mer för henne än hon vill låtsas om.
I ungefär varannat kapitel får vi följa Samuel, och i varannat Ika.
Åh vad jag gillar den här boken! Man lever sig så lätt in i berättelsen och får uppleva den där gnagande ensamheten.
Jag skulle tippa på att omkring 50% av det som står i den är känslor, men även handlingen är bra. Det är kanske inte någon unik idé, men Synvilla är skriven på ett unikt sätt. Det är den där typiska niondeklassen där det finns alla typer av ungdommar, och det är väl ganska smart för författaren behöver inte berätta så jättemycket om dem, vi förstår ändå ganska bra vad de är för typer.
Ingenting tuggas om, det är hela tiden intressanta händelser som för boken framåt. Vissa kapitel har även spännande cliffhangers i sluten. Ett annat plus är omslaget, jag blev direkt sugen på att läsa boken när jag såg den!
Alla ungdommar borde läsa den här. Man får sig verkligen en tankeställare och inser hur viktigt det är att alla får ta plats.
Betyg: 5/5!
//Johanna
Det vita mörkret av Geraldine McCaughrean
Titel: Det vita mörkret
Författare: Geraldine McCaughrean
Genre: Ävnetyr, thriller, sydpolen. Den hamnar i den förstnämda kategorin.
Antal sidor: 293
Sym är en Antarktis-beroende 14-åring. Hon har inte särskilt många vänner, hon lever mest i sin egna lilla värld med sin låtsaskompis Titus, en polarforskare som dog på Antarktis för drygt 90 år sedan.
Syms pappa är död, men familjens trogne vän Victor bor numera hemma hos Sym och hjälper hennes mamma med det ena och andra. Han är Syms förebild, för han är otroligt intelligent och uppmuntrar hennes intresse för Sydpolen.
Victor erbjuder henne och mamman en resa till Paris som visar sig leda till något helt annat. Syms mamma glömmer sitt pass hemma och kan inte följa med, och helt plötsligt bestämmer Victor att de ska vara borta i "ett par veckor till". De reser vidare, söderut. Till Antarktis!
Jag tycker att det var väldigt roligt att läsa en så pass annorlunda bok, det är inte ofta man läser om Antarktis! Skildringen av Antarktis förhållande känns trovärdigt, och karaktärerna blir levande när de helt plötsligt måste kämpa för sin överlevnad. Särskilt Victor är en spännande karaktär, man vet aldrig riktigt vem han är.
Det tar ett tag innan boken blir så där riktigt actionfylld, men då är den rätt bra!
Betyg: Räcker inte riktigt ända ut..men. 4/5!
//Johanna
Hungerspelen av Suzanne Collins
Författare: Suzanne Collins
Genre: Ungdom, Romantik, Äventyr... ja lite sådant.
Handling: Fjortonåriga Katniss Everdeen bor tillsammans med hennes mor och lillasyster Prim i distrikt 12. staden är omringad av ett elstängsel som aldrig är på. Utanför stängslet finns bara skog och ödemark, en gång i tiden fanns distrikt 13 där men det förintades fullständigt i inbördeskriget. Ända sedan hennes far dog har hon gjort allt för att ta hand om familjen, hon har jagat på förbjuden mark, städat och hjälpt hennes mamma med patienterna. En dag varje år lottas det ut en flicka och en pojke mellan 12 och 18 år som ska tävla i ett direktsänt hungerspel. 24 ungdomar fixas och tränas innan de tvingas ut på arenan för att slåss mot varandra tills det bara finns en krigare kvar. Dagen då pojken och flickan ska lottas ut kommer och det är då allt går i kras. På lappen som läses upp står det Primrose Everdeen...
Hungerspelen var speciell och bra eftersom man kom in i den väldigt fort ( i alla fall jag och de jag känner), redan vid andra sidan började det bli intressant. Boken hade många genrer allt i från spännande äventyr till kärlek och romantik. Gillar inte sådana böcker som bara har en enda genre och det inte händer något alls. Jag gillade framför allt Katniss personlighet, i de flesta böcker jag har läst är det bara killar som är modiga och duktiga på att jaga, varför ska det vara så? Katniss var båda, det tyckte jag var jätte bra. Rekommenderar den här boken starkt till de som tycker om spänning.
Betyg: 5/5
(Ni vet väl om att ni också kan skicka in recensioner till vår mail, så kanske vi publicerar dem :3 [email protected])
Svar på en massa kommentarer och frågor
Hej, hej!
Jag är eran jag kompis Siris mejlvän!
Hon tipsade om eran blogg på sin egen blogg så jag kollade den lite!
Älskar att läsa jag med!
Om ni vill ha ett boktips(även om ni tipsar om många böcker här) så gillar jag verkligen boken Bläckhjärta! Om du inte har läst den så gör de! De e en fantasybok men den passar verkligen alla, även om jag inte gillar fantasy speciellt mkt så gillar jag denna bok, t.ex.
Svar: Hej, vad roligt att du tittade in här! Japp, Bläckhjärta verkar läsvärd! Jag ska läsa den snart är det tänkt, det står med på min lista med böcker jag ska läsa 2012! :)
Jonna om En annorlunda sommar av Will Hobs:
Hej! Jag har själv funderat på att börja blogga här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?
Svar: Hej Jonna. Jo, största anledningen var nog att vi alla tre bloggade på blogg.se. innan. Alltså vanliga bloggar, men vi tyckte inte att det var så kul så de är raderade nu.
I övrigt så kan jag väl bara säga att jag trivs väldigt bra med blogg.se. Allt är tydligt och enkelt. Dessutom stör jag mig sjukt mycket på blogspot för att man inte kan kommentera andras blogginlägg på ett lätt sätt.
Anonym om Den andra Alice av Julia Clarke:
jag tycker att ni ska göra en recension om pojken i randig pyamas :))
Svar: Oj, jag vet inte om jag skulle våga läsa den... jag såg nämligen filmen i somras och tyckte att den var riktigt läskig. Bra, men rätt obehaglig. Så jag får se hur jag gör. :)
Frida om Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne (återberättad av Maj Bylock):
Hej, jag undrar om ni skulle kunna göra en recension om "Vem är du Johanna?" av Lin Hallberg? Den verkar bra, men skulle gärna vilja veta någons åsikt om den innan jag köper den :)
Svar: Tack för förslaget, har skrivit upp namnet. Jag har läst andra böcker av Lin Hallberg som jag har gillat, så denna är säkert minst lika bra! (Ironiskt att jag också heter Johanna!) Håll ut, en recension kommer!
Sassiee om Decembergatans hungriga andar av Ulrika Lidbo:
Hej, tycker det e jätte bra att det finns en sånhär blogg så man kan få tipps för ajg älskar ungdomsböcker! Undra bara om ni kan sriva hur många sidor böckerna e på också :P
Svar: Kul att du gillar bloggen!
Ja, det var ett bra förslag! Jag minns att jag skrev det på några recenisoner i början, men det blev liksom ingen fast rutin. I fortsättningen lovar jag att göra det!
ARG!!! om Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian:
Hatar FILMEN och BOKEN! Helt jävla usel!
BETYG/ 0/1000
Svar: Oj! Hm, Mimmie tyckte ju i alla fall om den, och jag har sett filmen flera gånger och älskar den! Men, alla är vi olika! ;)
Ylva om Svar på kommentar:
Hej!
Jag och hela min klass har sätt eran blog och har skrivit ner på varsin lapp om vilka böcker dom vill låna på biblioteket. Nu har nästan alla sexor på min skola varsin bok som ni har rekommenderat. Alla älskar böckerna.
Svar: Åh vad roligt! Kul att ni sprider bloggen så att fler får veta om den! Tack!
Lena om Twilight i serieversion!!:
Jag har precis läst ut den andra serieboken men jag tycker det var lite tråkigt att det inte var så mycket text. Men illustrationerna är helt fantastiska!
Svar: Ja visst var det fina illustrationer! Men jag föredrar nog de riktiga böckerna - med en massa text!
Åh vad det är roligt att ni gillar Boksystrar! Vi är väldigt stolta över vår bokblogg, och som ni kanske har märkt så är jag väldigt taggad på att fortsätta eftersom jag bloggar så ofta. Så här i slutet av terminen när det har blivit lite lugnare i skolan blir man alltid lässugen!
Jag undrar också vad ni tycker om att vi har börjat skriva mer om annat än recensioner. Själv är jag nöjd med hur vi har det. Bara recensioner blir väl lite enformigt?
//Johanna
Eragon
Titel: Eragon (första boken)
Författare: Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Ja. Jag började läsa Eragon i somras, hade hört mycket om den och b.l.a. min kusin sa att den var helt fantastisk. Har läst den lite till och från tills jag faktiskt gav upp den för någon månad sedan.
Storyn är att en ung pojke vid namn Eragon som hittar en väldigt speciell som snart visar sig vara ett drakägg. Draken blir snabbt hans bästa vän och de kommunicerar genom tankarna. Tillsammans bestämmer de sig för att döda de varelser som mördade Eragons morbror. De ger sig ut på en lång och krävande resa.
Alltså, egentligen är det en ganska bra bok, problemet är bara att den är mördande seg. Jag tycker inte att det riktigt finns något som driver den framåt, de långa och detaljerade beskrivningar och ointressanta händelser som liknar varandra blir uttråkande. Det är också ganska jobbigt att man ofta måste bläddra fram till första sidan för att studera Eragons väg på kartan över landet. Och så finns det naturligtvis ett fiktivt språk så man måste slå upp ord i den lilla ordlistan längst bak.
På det stora hela är boken rätt spännande, men jag tycker att det mer vardagliga bitarna blir lite utdragna.
Det är väldigt uppmärksammat att författaren bara var 15 år när han utkom med Eragon, och det är ju verkligen helt otroligt! Hela berättelsen är lång och invecklad och han har gjort ett riktigt bra jobb! Att fullständigt slå igenom så när man bara är två år äldre än mig själv är ofattbart.
Jag har kommit underfund med att jag inte är rätt person för sån här tung fantasy, det är för avancerat och speciellt. Men jag kan mycket väl förstå att de riktiga fantasy-fanatikerna gillar det här (Mimmie är ett exempel).
Så, jag tycker egentligen att Eragon är en bra bok, men lite för långsam för mig.
Betyg: 4/5, det är ganska högt med anledningen står på raden ovan.
//Johanna
Vem är du Johanna? av Lin Hallberg
Såg att Johanna (boksyster-Johanna, alltså ^^) har lovat att recensera denna, men nu gör jag det istället :)
Författare: Lin Hallberg
Genre: det är mycket annat än hästar, men jag sätter den ändå där.
Antal sidor: 254
Johanna är född på Island. Men hennes mamma trivdes inte där, så hon tog med sig Johanna tillbaks till Sverige, där hon kommer ifrån. Johanna var bara fem år, så hennes minnen av Island försvinner sakta men säkert. Och Sunna - hennes alldeles egna Islandshäst - har hon ersatt med ridskolehästen Kasper. Eftersom hon har så svårt att prata med sin mamma får Kasper all hennes kärlek - hon lever och andas för honom. Men så blir han sjuk och måste avlivas - och Johannas värld rasar. Till slut skickar hennes mamma henne till Island för att hon ska få komma bort från problemen och få ett grepp om tillvaron igen. Men på Island finns en farmor som kanske snart ska dö, och en pappa som inte är lätt att lära känna.
Man skulle kunna tro att detta är en vanlig hästbok, men det är det verkligen inte. Det är inte det här vanliga "åh, min sköthäst är död, mitt liv är förstört" - den är verkligen gripande på sina ställen. Jag kan verkligen leva mig in i rollen som Johanna. Man behöver inte vara hästtokig för att läsa den - den handlar om så mycket mer än hästar.
Ändå är det något - jag kan inte riktigt sätta fingret på vad - som gör att jag inte ger den fullt betyg. Det kan vara att den är liiite långtråkig ibland, eller att jag får en dyster känsla av den ibland.
Betyg: jag ger boken en stark fyra av fem möjliga.
God jul!
Vad finns det för böcker på era önskelistor? Berätta gärna i en kommentar!
Själv har jag faktiskt inte önskat mig någora böcker i år... Lite ovanligt. Det är ju så att eftersom vi skriver recensioner av alla böcker vi läser så kan vi få beställa recensionsexemplar av böcker från olika förlag, så om jag får för mig att läsa en speciell bok så går jag antingen till biblioteket och lånar den, eller beställer.
Oftast beställer vi från Wahlströms, så vi vill sända ett litet speciellt tack till dom! <3
(Bilden är lånad från www.14dagar.se)
Jag har börjat skriva en lista på böcker jag vill läsa nästa år. Har fått ihop ca 20 stycken just nu. Det är inte så att jag precis "planerar" vilken ordning och så, men detta är faktiskt böcker som jag länge velat läsa.
Så 2012 kommer innehålla en massa härliga klassiker för min del!
Glöm inte att berätta för oss om era favoritböcker!
God jul!
//Johanna
Svar på kommentar
Hej!
Jag vill tipsa om boken "Tidningsdeckarna"! Den är visserligen väldigt lättläst, men med bra handling och det är en väldigt spännande bok!
Jag kommer tyvärr inte ihåg författaren på den, men har sett den på flera bibliotek. Om ni vet vilken bok det är och har läst den så kan ni väl göra en recention av den?
Jag vill också tipsa om boken "Sista sommaren vid sjön" som är en otroligt spännande bok. Författaren heter Willo Davis Roberts. Boken är lätt att förstå redan från början, en av mina favorit böcker faktiskt! Boken handlar om Cici som åker till sin släkts sommarstuga, i en liten by. I byn händer det massor med hemskheter, även i Cicis egna släkt. Folk anklagas för mord, personer dör och mycket annat. Men boken är inte bara hemsk, utan "visar" andra sidor med.
Tack å hej,
leverpastej!
Svar: Tack för din kommentar!
Nej, jag har i alla fall inte läst de böckerna du pratar om, men det kan jag absolut göra, de verkar bra!
Om du vill så får du gärna mejla in egna din recension till vår mejladress [email protected]!
//Johanna
Inledningar...
Visst är inledingar grymt viktiga i böcker?
Det är ju det som lockar läsaren att fortsätta.
Några viktiga punkter enligt mig:
* Den börjar inte med en presentation utan man slungas rakt in i berättelsen.
* Den ska inte avslöja något men ändå inte vara så där jätteavancerad så att man inte fattar ett dugg.
* Den ska säga något om vad boken handlar om, d.v.s hyfsat tydligt framföra vilken genre boken är i, vilka karkaktärerna är, mm.
Tyvärr är det ganska svårt att få till en spännande inledning som griper tag i läsaren redan från första sidan. Men man ska inte ge upp boken för det!
Min mamma berättade om en kompis till henne som alltid brukade ge en bok 50 sidor, och det tycker jag låter jättebra, så resonerar jag numera. Om boken inte är bra efter 50 sidor, ja då är det väl bara att släppa den tycker jag.
//Johanna
Systrar i jeans - andra sommaren av Ann Brashares
Genre: Ungdomsbok
Handling: Ett år har gått och de fyra vännerna går återigen skilda vägar.
Tibby har kommit in på ett film-collage, och hennes första film blir ett oförlåtligt misstag.
Carmen förstår inte var som håller på att hända när hennes mamma börjar dejta och klär sig som en tonåring.
Bridget tillbringar sommaren hos sin mormor i Alabama för att ta reda på mer om sin döda mamma.
Lena saknar Kostos så mycket så det gör ont, trots att det var hon själv som gjorde slut.
Första Systrar i jeans-boken var väldigt bra, men den här var ännu bättre! Jag gillar de fyra tjejerna för att de har så olika personligheter men ändå är så bra vänner. Egentligen så borde de ha varsin bok tycker jag, för i slutet av varje kapitel blir det så spännande, men så måste man vänta länge innan man kan läsa fortsättningen för att de andra tjejerna kommer ivägen, men så blir deras kapitel spännande... Ja, detta är då en spännande bok! ^^
Ibland blir boken lite "tjejig", men aldrig överdriven.
Om man vill läsa något ganska enkelt kan jag starkt rekommendera Systrar i jeans!
Betyg: 4/5
//Johanna
Pocketböcker!
Här kommer lite bilder:
Några av mina kära pocketböcker!
Det här är en otroligt smart liten pryl för att hålla böcker uppslagna - de funkar bäst på pocketböcker. Man sticker in tummen i hålet. Se bild nedan.
Skitsmart!
//Johanna
Molly Moon och förvandlingstricket av Georgia Byng
Genre: det är så mycket olika... jag sätter den nog på övernaturligt.
Handling: I den första boken om Molly Moon får man lära känna tioåringen Molly, som bor på ett hemskt barnhem och vantrivs. Men så hittar hon en bok om hypnos, och hela hennes liv förändras på några dagar...
I den här boken, den femte, så kan Molly inte bara hyptnotisera folk. Nej, hon kan även stanna tiden, resa i tiden och läsa tankar.
Och nu har hon fått höra om ett annat trick; att kunna förvandla sig till andra varelser, dvs ta över varelsens medvetande. Desstuom får hon höra om en bok: del två på den första boken om Hypnos. Om boken är i fel händer kan det gå riktigt illa, och det är den tyvärr...
Hm. Jag vet inte vad jag ska säga om den här boken, faktiskt.
Jag älskar Molly Moon-serien, men nu känns det som om den har avvikit från "ämnet" lite...
I den första boken så var Molly en ganska normal tjej, förutom den här enda "gåvan"; att kunna hypnotisera. Nu känns det mer om att Molly är någon sorts superhjälte med en massa övernaturliga krafter.
Låter jag för negativ nu? Jag ska inte glömma att säga att den här boken är precis lika klockrent skriven som de andra fyra böckerna om Molly, och ibland väldigt rolig.
Kan du inte få nog av Molly Moon så ska du defentitivt läsa den här.
Betyg: 3/5. Men skulle jag få betygsätta hela serien skulle det bli en stark 4:a!
En prinsessas dagbok av Meg Cabot
Boksystrar har en Facebook-sida!
Igår skapade jag en officiell Facebooksida för Boksystrar!
Ni får gärna gå in och gilla! :)
//Johanna
Jag vet att kvalitén sugen - det funkar inte att printscanna på min dator så jag var tvungen att ta kort med mobilen...
Hysterisk serietidning om Stephanie Meyer
Gone 3 - Lögner av Michael Grant
Genre: Jag skulle nog sätta den på övernaturligt.
Handling: Detta är den tredje boken i Gone-serien, och huvudpersonen Sam har lyckats återställa lite av det lugn som fanns innan allt började. De har inte heller något problem med mat längre - genom att fiska och jaga lyckas de hålla sig själv och Perdido Beaches invånare relativt mätta.
Men sedan händer allt på samma natt. Ett rebellgäng tänder på ett hus, och elden sprider sig så att halva Perdido Beach står i lågor. En flicka som är död återfinns bland de levande. Och dessutom påstår folk att de har sett den som Sam fruktar mest - Drake Merwin.
Men Drake är död...
Lögner blandas med rykten, och ingen vet längre vad de ska tro. Livet i Zonen blir allt svårare, och allt fler ungdomar blir mer och mer desperata att ta sig ut. Men hur desperata är de? Tillräckligt för att döden ska göra dem fria?
Åh, den här boken är omåttligt spännande. Det går verkligen inte att slita sig från den - den här serien är som en drog för mig. Men den är väldigt hemsk ibland - när tioåringar blir alkoholberoende, bara för att alkoholen får dem att glömma allt för en stund. Sådana saker.
Nej, det är verkligen ingen feel good-bok, om man säger så. Men jag kan fortfarande inte komma över hur spännande det är - det händer saker från första till sista sidan, utan att det blir tröttsamt.
Söker du en fartfylld, spännande action/verklighetsfantasy-serie så skulle jag rekommendera den här utan att tveka.
Betyget behöver ni nog inte ens fråga om. En solklar femma av fem möjliga.
Har sett Simon och ekarna!
Som jag vill vara - Katarina von Bredow
Genre: Ungdomsbok.
Handling:
Arvid kommer till festen för Jessicas skull - det säger i alla fall Jessicas bästis. Jessica går dit med fjärilar i magen och dunkade hjärta. Men Arvid är där, visst är han. De dansar, pratar, dricker... och det ena leder till det andra.
Efteråt är Jessica rädd att han bara var ute efter att få henne i säng, men så är det inte. Arvid är helt underbar, en drömkille, och allt är perfekt.
Ända tills Jessica upptäcker det värsta, det som inte får hända; hon är gravid. Alla är övertygade om att hon ska göra abort, men för henne är det inte lika självklart...
Som vanligt är Katarina von Bredows roman stilsäker och riktigt bra skriven. Känslor, personer, saker, allt är så bra beskrivet. Jag älskar Jessicas mamma som karaktär; en buddhist som väver mattor, utövar yoga och lever på tofu.
Men för mig håller det inte i längden. Jag vet inte riktigt vad det är, kan inte riktigt sätta fingret på det; men jag tror att det beror på att den är för tråkig, helt enkelt. Handlingen är väldigt koncentrerad; det finns inga "sidohandlingar" som avviker lite från ämnet, utan det är alltid samma sak. Dessutom tycker jag att den upprepar sig lite ibland...
Betyget blir 3/5
Svar på kommentaaaar :3
Så du vet så kom Twilight ut efter Blod & choklad. Författaren kan omöjligt försökt skapa en ny sensation av Twilight.
Svar: ojdå. Sanningen är att när jag läste boken i somras, trodde jag faktiskt att den var nyutkommen. Jag skulle naturligtvis ha kollat detta innan jag skrev en sådan sak. Tack för att du rättade mig :)
/en smått generad Mimmie
Twilight i serieversion!!
Det var ett tag sedan man läste Twilight, eller hur? Som de flesta blev jag otroligt fängslad och kunde inte släppa de fantastiska böckerna, men jag var aldrig något riktigt fan. De föll lite i glömska, och även om det för stunden kändes som om man aldrig någonsin skulle kunna hitta en bättre bok så fortsatte jag förstås att läsa annat och hittade självklart en massa andra böcker som jag älskar.
Men när jag läste om att den första boken Om jag kunde drömma skulle släppas i serieversion i två delar så blev jag lite sugen, men det var först nu för ett par veckor sedan som jag bestämde mig för att beställa dom (nu har ju även andra delen kommit ut).
Titel: Om jag kunde drömma - den grafiska romanen (det är två delar, se bilderna ovan)
Författare: Stephanie Meyer, teckningar av Young Kim
Genre: En massa olika, men främst romantik.
Även om jag föredrar de vanliga böckerna så var det ganska spännande att läsa Twilight som serie! Tecknaren Young Kim har gjort karaktärerna så som hon själv och Stephanie Meyer upplever dem, inte likt skådespelarna, och det är ju lite förvirrande när man är så van vid filmerna.
Det sämsta är att karaktärerna är väldigt stela. Vampyrerna är inte helt olika människorna, och man får inte uppleva Edward på samma sätt som i böckerna. Trots att tecknarstilen påminner om manga så kan serieversonerna inte klassas som sådant (först och främst så läses de här som vanliga böcker från vänster till höger, inte som japanska mangaböcker). Personerna har liknande ansiktsform men inga mangaögon, och allt är inte så gulligt som i manga. Allt är ganska vackert tecknat, de sista sidorna i båda böckerna är jättefina!
Jag ogillar dock starkt att de har klippt in saker i bilderna, tex. bilar.
Det var härligt att få tillbaka samma gamla mysiga känsla man får av att läsa Twilight och jag blev grymt sugen på att läsa om de vanliga böckerna.
Det här är korta böcker, men jag hoppas att de gör serieböcker även av de följande böckerna!
Betyg: Det är oerhört svårt att betygsätta en serie, det finns väldigt många bra och dåliga saker. Men efter lite funderingar så måste jag nog ge den 4/5 för att det var underhållande läsning!
//Johanna