Arvet av Rachel Ward

OBS!!!! Läs helst den första boken innan ni läser den här recensionen - den avslöjar mycket  om första boken! Här kan ni läsa en recension av första boken.
Titel: Döden i dina ögon 2: Arvet
Författare: Rachel Ward
Genre: Äventyr, övernaturligt.
Antal sidor: 366
Handling: Jem, huvudpersonen från första boken, dör och övelåter sin son Adam till Adams pappas farmor, alltså Adams gammelfarmor. Hon heter Val och är gammal och egendomlig och Adam tycker inte speciellt mycket om henne. De bor i staden Weston vid Storbrittaniens västkust, men när staden översvämmas och invånarna måste evakueras tar Val med Adam tillbaka till London, mot hans vilja.
Året är 2026. 16-åriga Adam har lika mycker tålamod som sin avlidna pappa hade, alltså nästan ingenting, och han drar sig inte för slagsmål, men jag uppfattar honom ändå inte som en aggresiv person.
Adam har ärvt sin mammas förmåga - han ser folks dödsdatum i deras ögon. Han blir väldigt skärrad när han plötsligt ser att nästan alla människor i London ska dö första januari år 2027.
I varannat kapitel får vi även följa Sarah, en tjej som är lika gammal som Adam. Hon blir våldtagen av sin pappa och rymmer hemifrån. Snart upptäcker hon att hon är gravid. Barnet betyder allt för Sarah, men varje natt ser hon i en dröm hur Adam tar hennes barn ifrån henne och tar det med in i elden.
Och Adam ser att Sarahs dotter har samma siffror som alla andra - 010127.

Jag gillade första boken väldigt mycket, och uppföljaren håller väl måttet någorlunda, men det känns mest som en upprepning.
Jag stör mig på Adam i början - han är en sådan där ilsken kille som vägrar lämna sin stad och sedan bara hatar allt. I alla fall till en början.
Arvet är på många ställen ganska spännande, men även rätt otrovärdig. Tex. så är hela London stenhårt bevakat med kameror, chippmärkningar och poliser. Det borde kosta en förmögenhet. Och hela världen är väldigt grym, med känslokalla myndigheter och liknanade.
Det finns även en tredje bok i serien som då handlar om Sarahs barn Mia. Tveksamt om det är värt att läsa den.

Betyg: 3/5

//JohannaGör oss glada, kommentera!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback